AYVALIK`TA SU NÖBETİ”

AYVALIK`TA  SU NÖBETİ”

Ayvalık`ın yaz sezonunda su yetersizliği nedeni ile birçok mahallede su sıkıntısı çekilmesi tepkilere neden oldu.







Ayvalık`ın yaz sezonunda su yetersizliği nedeni ile birçok mahallede su sıkıntısı çekilmesi tepkilere neden oldu.

Ayvalık`ın yaz sezonunda su yetersizliği nedeni ile Cunda Alibey adası yanı sıra Armutçuk, 150 Evler, Belediye Evleri ve Yeni Mahalle bölgelerinde su sıkıntısı çekilmesi nedeni ile geceleri Su Nöbeti” tutmaya başlamaları sakinleri kızdırdı.

Ayvalık`ın içinde bulunan mahalle çeşmelerinden evlerine damacanalarla su taşıyan vatandaşlar buralardan aldıkları sularla ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyleyip Ayvalık Belediyesine bu konuda yeterli çalışma yapmamasına tepki gösterdiler.

Ayvalık'taki bazı bölgelerde geceleri kısa süreli su verildiği için vatandaşlar geç saatlere kadar Su Nöbeti” tuttuklarını, bunun içinde uykusuz kaldıklarını söyleyip, bu su çilesinin bir an önce bitmesini ve su ile terbiye edilmemelerini sıkıntılarını anlatacak her hangi bir merci bulamadıklarını dile getirdiler.

Cunda Adasında yaşanılan su sıkıntısı da ise restoranlar bölgesine yani aşağı taraflara su verildiğini ama yukarı mahallelere geceden sonra çok az su verildiğini belirten vatandaşlar evlerinde temizlik ihtiyaçlarını bile karşılayamadıklarından dert yandılar.
Yeraltına yatırım yapmayan belediyenin eski su borularını değiştirilmemesi Ayvalık halkına bu tip su sıkıntısını yaşanmasına mahkûm edildiğini ve belediyenin artık su sorununu çözmesi ve su sıkıntılarının gidermesi istendi.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı